EUROPEAN REGGAE CONTEST 2012

Napísal: ZetUZetA | dňa: 06-01-2012 | 3 013 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

10. ročník súťaže European Reggae Contest si spolu s jeho organizátormi zaumienil venovať ešte viac pozornosti všetkým artistom reggae, či dancehallovej muziky, takže na svojej stránke zverejnil formulár, kam som sa prihlásila aj ja, no a či obstojím v tejto súťaži, tak to sa dozvieme už koncom mesiaca….

10. ročník súťaže European Reggae Contest vyhlásil nové kolo a tak sa do konca mesiaca povyberajú finalisti v jednotlivých krajinách a regiónoch, ktorí potom v marci prebehnú live finále. Európske finále Reggae Contestu bude v apríli, aby bolo dosť času na prípravu letného turné pre víťaza a akcií pre ďalších finalistov. ERC tentokrát reaguje na neprehliadnuteľné trendy a po novom je registrácia otvorená aj pre „singjays“ a „mcs„, teda pre tých, čo robia originál štúdiové veci, ale nemajú vlastnú kapelu. Je potrebné pripomenúť, že posledné East Europe finále v Crosse zažilo „inváziu“ 2 srbských reggae big bandov a IRIE FM z Belehradu ako víťaz zastupovali náš región vo finále a vystúpili v lete aj u nás. O postupujúcich v tejto súťaži rozhoduje vždy predovšetkým medzinárodná porota zložená z promotérov, novinárov a aktívnych skúsených muzikantov alebo DJs.

Tak uvidíme, či im padnem do ucha… Za Slovensko sa totiž okrem mňa prihlásili abecedne aj: Abraka dub, Amo and band, Distanc a Skafander. Môj profil nájdeš na http://www.reggaecontest.eu/bands/zetuzeta.

 

 

Pridaj Komentár

*

IT BLOG Lukáš Prelovský